Meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen zijn samengevat in onderstaande categorieën:

Algemeen
Zwangerschapsyoga
Babymassage

 

AlgemeenHoe meld ik me aan?

Neem contact op met Ellen Huigen (Yoga for Life) via e-mail: info@yogaforlife.nl of telefoon: 06-14450451 

Wat gebeurt er als ik een les niet kan?
Je betaalt vooraf voor de gehele cursus. Als je een keer niet kan, wordt er geen geld teruggegeven. We kijken of het mogelijk is je les bij een andere groep in te halen.

Heb je ervaring met yoga nodig om deze cursussen te kunnen doen?
Nee, de lessen zijn geschikt voor iedereen. De meeste deelnemers hebben vooraf geen ervaring met yoga.

Welke kleding kan ik het best dragen tijdens de lessen?
Je kunt het best kleding dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Bijvoorbeeld een joggingbroek met t-shirt. We oefenen op sokken.

Kan ik me verkleden op de locatie waar lesgegeven wordt?
We raden je aan om je thuis te verkleden.

Zijn de cursussen bij Yoga for Life gebaseerd op een bepaalde vorm van yoga?
De cursussen zijn gebaseerd op hatha-yoga. Bij Yoga for Life wordt benadrukt dat yoga niet prestatiegericht is. Mensen leren binnen hun grenzen te blijven en oefeningen op hun eigen niveau te doen.

Kan ik deelnemen aan de lessen wanneer ik lichamelijke klachten heb?
Omdat yoga bij Yoga for Life niet prestatiegericht is en eigen grenzen respecteert (zie ook de vorige vraag), zijn de lessen zeer toegankelijk. Als je lichamelijke klachten hebt, en je vermeldt die op het inschrijfformulier, dan kan ik daar rekening mee houden. Overleg daarnaast met je huisarts of behandelend arts of yogalessen geschikt voor jou zijn. Natuurlijk kan je arts contact opnemen met Yoga for Life (Ellen Huigen) voor extra informatie over de lesmethode en de inhoud van de lessen. In verband met Corona maken we met elkaar de afspraak om niet naar de yogalessen te komen wanneer je last hebt van verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid.


Zwangerschapsyoga

Op welk moment in de zwangerschap kan ik met een cursus beginnen?
Het is aan te raden om te beginnen tussen de 20e en de 28e week in de zwangerschap. Er worden privelessen zwangerschapsyoga gegeven. Neem gerust contact op om te overleggen over de mogelijkheden.

Mijn partner wil graag mee naar alle lessen, is dat mogelijk?
In de privé-lessen zwangerschapsyoga is het mogelijk om alle lessen samen te volgen. Je kan er ook voor kiezen om 2 lessen samen met je partner te plannen. 1 aan het begin van de cursus en 1 aan het eind.

Als mijn partner niet mee kan naar de lessen met partner, kan ik dan alleen komen?   Dat kan zeker. Je kan ook iemand anders uit je directe omgeving meenemen. 

Ik weet nu al dat ik zal bevallen met een keizersnee, heeft het dan wel zin om zwangerschapsyoga te volgen?
Ja, dat heeft zeker zin. Je leert tijdens deze cursus heel veel dingen die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap, de keizersnee en erna. Alleen de oefeningen waarbij de perstechniek wordt geleerd zijn niet direct nuttig voor jou. De rest wel.

Ik heb last van mijn bekken of mijn rug, kan ik toch meedoen aan deze cursus?
Ja, dat is heel goed mogelijk. Er worden verschillende oefeningen gedaan om rugklachten en bekkenklachten te verminderen. Verder is bekend welke oefeningen wel en welke juist niet goed zijn voor vrouwen met bekkenklachten.
Daarnaast kan de houding waarin je oefeningen doet aangepast worden aan jouw mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld de oefeningen op een stoel doen, als je niet makkelijk op de grond zit. Gezamenlijk zoeken we naar een vorm die past bij jou.

 

Babymassage

Vanaf welke leeftijd kun je een baby masseren?
Een cursus babymassage is geschikt voor kinderen tussen de 6 weken en 9 maanden oud. Tijdens een privé-les kunnen vader en moeder gezamenlijk babymassage leren. Een privé-les duurt
1 uur en 15 minuten en kost
EUR 50,- per les. Tijdstip en locatie worden in overleg afgesproken.

Mijn kind is ouder dan 9 maanden en ik wil toch graag babymassage leren, is dat mogelijk?
Dat is ook mogelijk in een privé-les (zie antwoord vorige vraag).

Wij willen graag met 2 of 3 vriendinnen bij één van ons thuis babymassage volgen, is dat mogelijk?
Dat is mogelijk. Tijdstip en locatie worden in overleg vastgesteld. De prijs voor deze privé-cursus is afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem contact op met Yoga for Life voor extra informatie.

Wanneer zal ik mijn kind voeden?
Probeer om de voeding vlak voor of vlak na de les te plannen. Als dat niet mogelijk is, kun je natuurlijk ook altijd even voeden tijdens de les.